miksi motivaation laadulla on merkistystä

Jos työntekijäsi eivät innostu työstään eivätkä sitoudu siihen, organisaatiollesi aiheutuu valtvia kustannuksia joka hetki. Silti sitoutumisen kehittämisestä ja mittaamisesta vastaavat tietävät vain harvoin, miksi työntekijät eivät sitoudu. Tai mitä tehdä asialle. Kyse on motivaation laadusta, ei sen puutteesta. Optimaalinen motivaatio -valmennus (Optimal Motivation®opastaa johtajat tekemään eron hyvä- ja huonolaatuisen motivaation välillä.

Optimaalisesti eli hyvälaatuisesti motivoituneet työntekijät ovat 3 KERTAA TYYTYVÄISEMPIÄ työssään, 3 KERTAA LUOVEMPIA ja 10 KERTAA SITOUTUNEEMPIA *

om-motivating-employee-creativity-engagement-in-the-workplace

Motivaatio on taito, ei ominaisuus

Ihmisellä on luontainen halu kasvaa, kehittyä ja tehdä merkityksellistä työtä. Kun hän saa työssään täytettyä psykologiset perustarpeensa ILOon eli itsenäisyyteen, liittyneisyyteen ja osaamiseen, hänen motivaationsa laatu paranee ja innostuksensa kasvaa. Silloin hän sitoutuu ja saavuttaa tuloksia.

om-motivational-training-for-employees-increases-engagement

edistä työn imua ja intohimoa

Hyvälaatuinen motivaatio on puhdasta energiaa, joka ravitsee työntekijöittesi sitoutumista ja intohimoa tehdä parhaansa.

om-optimal-motivation-in-organizations

edistä hyvinvointia

Kun johtajat oppivat käymään keskusteluja motivaation laadusta, he auttavat tiimiensä jäseniä onnistumaan ja voimaan hyvin.

om-motivational-training-for-employees-improves-productivity

PARANNA TUOTTAVUUTTA JA PYSYVYYTTÄ

Hyvälaatuisesti motivoituneet johtajat ja työntekijät ovat yrityksesi arvon ja maineen perusta. He saavuttavat huipputuloksia, he ovat parhaita roolimalleja, ja he ovat valmiita pysymään työpaikassaan ja kertomaan siitä muillekin.

näin teet työpaikan, jossa

kaikilla on mahdollisuus tehdä parhaansa

Optimaalinen motivaatio muuttaa käsityksesi motivaatiosta.

 

Optimaalinen motivaatio on taito. Siksi sitä voi opettaa ja oppia, kehittää ja käyttää. Siksi sinä voit oppia valitsemaan hyvälaatuisen motivaation milloin tahansa ja mihin tahansa tehtävään. Ja siksi johtajat voivat oppia auttamaan työntekijöitään vaihtamaan motivaationsa hyvälaatuiseksi. Valinta on sinun. Auta organisaatiosi johtajia ja työntekijöitä tekemään työpaikastanne sellaisen, jossa ihmiset kukoistavat hyvälaatuisen motivaation ansiosta.

 

Itseohjautuvuusteoriaan ja uusimpaan motivaatiotutkimukseen perustuva Optimaalisen motivaation valmennus opastaa johtajille ja jokaiselle organisaation jäsenelle kolme taitoa, joiden avulla he voivat hankkia itselleen hyvälaatuisen, optimaalisen motivaation. Joka päivä.

products-optimalmotivation-3skills

Aloitetaanko?

Optimaalinen Motivaatio opettaa johtajille ja työntekijöille, kuinka he voivat rakentaa motivoivaa työskentely-ympäristöä ja muuttaa omaa motivaatiotilaansa sitoutumisen ja tehokkuuden parantamiseksi.

*The Economics of Wellbeing by Tom Rath and Jim Harter, 2010
Positive Intelligence, Harvard Business Review, 2013